Τοποθεσία

To Ξενοδοχείο Ποσειδων αποτελεί ιδανική επιλογή σε περίπτωση που επιθυμείτε να εξερευνήσετε το νησί μας. Εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα που εχουν κάνει την Κεφαλονιά πόλο έλξης τουρισμού από ολόκληρη την υφήλιο:

Σπηλιά Δρογκαράτης, περίπου 30χμ από το Αργοστόλι. Ώρες λειτουργίας: 8πμ - 8μμ α σπήλαια ανακαλυφτήκαν το 983 και δεν ανοίξανε για το κοινό μέχρι το 1963. το πάτωμα είναι στρωμένο από σταλαγμίτες και από το ταβάνι κρέμονται σταλακτίτες. Τα σπήλαια έχουν πολύ καλή ακουστική και πολλοί διάσημοι τραγουδιστές έχουν κάνει παράσταση εκεί, όπως η διάσημη τραγουδίστρια της όπερας Μαρία Κάλλας. Για να φτάσεις σε αυτά τα σπήλαια πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να περπατήσεις κάτω 120 σκαλοπάτια αλλά αξίζει να το επισκεφτείς.

Λίμνη Μελλισάνη, περίπου 1χμ βόρεια από το λιμάνι της Σάμης. Ώρες λειτουργίας: 8πμ - 8μμ Οι λίμνες άνοιξαν για το κοινό το 1963 αφού φτιάχτηκε το τούνελ που έδωσε πρόσβαση σε αυτές. Είναι μερικά καλυμμένη υπόγεια λίμνη και όταν ο ήλιος είναι κατευθείαν από πάνω, οι αχτίνες χτυπάνε τα υποθαλάσσια νερά. Η λίμνη χρησιμοποιήθηκε σαν τόπος για λατρεία στον θεό Πάνα.

Κάστρο Αγ.Γεωργίου, περίπου 5χμ από το Αργοστόλι στο δρόμο προς Σκάλα και Πόρο Αυτή ήταν η πρωτεύουσα του νησιού μέχρι το 1757. οι οικογένειες που κυβερνούσαν είχαν καλεστεί να κατοικούν εκεί. Υπάρχουν δυο τοίχοι, ο εσωτερικός είναι ο πιο παλιός. Όλη η περιοχή του κάστρου είναι 1600 τ.μ. και οι τοίχοι έχουν περιφέρεια 600μ. το κάστρο στέφεται σε ύψους 320μ από την επιφάνεια της θάλασσας. Μέσα από το κάστρο μπορείς να δεις ακόμα στοιχειά από διαφορά χτίρια το γραφείο του κυβερνήτη, μπουντρούμια, μια εκκλησιά και ένα τούνελ που οδηγεί στην περιοχή του Κούταβου

Κάστρο Άσσος, περίπου 40χμ από το Αργοστόλι στο δρόμο βόρεια προς το Φισκάρδο. Χτίστηκε το 1593 και τώρα είναι μια καθορισμένη τοποθεσία ευρωπαϊκής κληρονομιάς. Το φρούριο έχει πάνω από δυο χιλιόμετρα τείχη. Χρησιμοποιήθηκε σαν καταφύγιο από τους ντόπιους για να ξεφύγουν από πειρατές που έλεγχαν το κανάλι. Στην περίοδο μετά από τον πόλεμο χρησιμοποιήθηκε σαν πολιτική φυλακή. Το χωριό είναι όμορφο, με πληθυσμό περίπου 100 ατόμων.

Μονή Αγ.Γερασίμου, περίπου 15χμ από το Αργοστόλι. Ώρες που ανοίγουν: μόνο πρωί, Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης Άγιος της Κεφαλονιάς και το Άγιο σκήνωμα του είναι μέσα σε ασημένια λάρνακα μέσα στην μικρή εκκλησιά.

Μονή Αγ. Ανδρέα, περίπου 7 χλμ από το Αργοστόλι στο νότιο δρόμο κοντά στην περιοχή του κάστρου του Αγίου Γεωργίου. Στη μονή μπορείτε να προσκυνήσετε το πόδι του Αγίου Ανδρέα. Στεγάζει επίσης και αλλά πολύτιμα αντικείμενα από την βυζαντινή περίοδο. Η καινούρια εκκλησιά χτίστηκε το 1954 μετά από το σεισμό.

Γέφυρα Δρεπάνου, αρχικά κατασκευάστηκε το 1813 από τον Ελβετό Ντε Μποσέτ ο οποίος ήταν κυβερνήτης του νησιού. Η αρχική κατασκευή ήταν από ξύλο, έκανε δυο εβδομάδες να τελειώσει και το συνολικό μήκος της ήταν 1800μ. το 1842 η γέφυρα ξαναχτίστηκε με σκληρή πέτρα όπως φαίνεται τωρινά αλλά μετά το σεισμό του 1953 κατακάθισε λιγάκι. Στην πυραμίδα πετράς στο κέντρο της γεφύρας Υπάρχει μια πλακά που λέει "ΣΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ" αλλά αυτό το έβγαλαν τα ιταλικά στρατεύματα όταν ήρθαν εδώ και κατοικούσαν στους τελευταίους πολέμους.

Φισκάρδο, το πιο βόρειο λιμάνι της Κεφαλονιάς, απέναντι και πολύ κοντά στην Ιθάκη. είναι περικυκλωμένο από πεύκα. Το Φισκάρδο ήταν το μονό μέρος στο νησί που δεν καταστράφηκε από το σεισμό του 1953. στο λιμάνι Υπάρχουν κρουαζιερόπλοια, βάρκες, όμορφες γραφικές ταβέρνες.

Σάμη, η παλαιότερη πόλη της Κεφαλονιάς που ανακαλύφτηκε το 187 π.χ. Καταστράφηκε στους πολέμους μεταξύ Ελλήνων και Ρωμαίων. Μετά το σεισμό ξαναχτίστηκε. Είναι όμορφο λιμάνι γεμάτο από βάρκες και από εδώ ξεκινούν φέρυ μποτ για Πάτρα, Ιθάκη και Αστακό. Η όμορφη παραλία Αντίσαμος είναι κοντά.

Αγ.Ευφημία, είναι ένα παλιό ενετικό χωριό ψαρέματος και είναι ακόμα δημοφιλείς. Πολλά κότερα περνάνε στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το λιμάνι είναι μικρό και γραφικό με παραλία με βότσαλα και είναι από τα πιο ήσυχα θέρετρα στο νησί.

Ληξούρι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς. Στη νοτιά κατεύθυνση του Ληξουρίου Υπάρχουν όμορφες, μεγάλες, αμμώδης παραλίες, δίνοντας την ευκαιρία να χαλαρώσεις αφού εξερευνήσεις το όμορφο μέρος.

Λάσση, περηφανεύεται για τις καλύτερες παραλίες στην Κεφαλονιά. Είναι μερικά χιλιόμετρα δρόμος κοντά στην ακτή, γεμάτος από ταβέρνες, εστιατόρια και μπαρ. Σε πολλές από τις παραλίες θα βρεις σπορ θαλάσσης και μεγάλο αριθμό από ξαπλώστρες για να μπορείς να ξαπλώνεις πάνω στις χρυσές αμμουδιές.

Σκάλα, είναι ένα μικρό χωριό με γρήγορη ανάπτυξη στην νότια άκρη της Κεφαλονιάς δίπλα σε μια παραλία που έχει άμμο και βότσαλα και είναι περικυκλωμένη από πεύκα. Στον ίδιο δρόμο είναι τοποθετημένες οι περισσότερες ταβέρνες, τα μπαράκια και οι καφετερίες.

Καταβόθρες - Καραβόμυλος, οι καταβόθρες είναι γνωστές ως τρύπες χελιδονιού. Το νερό εισχωρεί κάτω από τη γη, περνά τα βουνά και αναδύεται 20 μέρες αργότερα αφού έχει διανύσει απόσταση 15 χλμ. Το μυστήριο λύθηκε όταν έβαλαν βαφή μέσα στην εισροή του νερού και μετά βρέθηκαν ίχνη από την βαφή στις περιοχές της λίμνης Μελισσάνης και του Καραβόμυλου.

Κουνόπετρα, αυτός ο βράχος βρίσκεται στην νότια ακτή του Ληξουρίου. Είναι ένας μεγάλος βράχος μέσα στη θάλασσα που κουνιέται πολύ ελάχιστα μπρος-πίσω μέσα στο νερό. Ο βράχος σταθεροποιήθηκε λίγο μετά το σεισμό του 1953. Όταν οι βρετανοί ήταν εδώ στο νησί έδεσαν αλυσίδες γύρω από το βράχο και προσπάθησαν να το σύρουν στη θάλασσα αλλά χωρίς επιτυχία.

Δεμουτσαντάτα, εδώ υπάρχει ένας κρίνος ο οποίος ξεραίνεται όλες τις μέρες του χρόνου εκτός από τις 23 Αυγούστου κάθε έτους. Ανοίγει και ανθίζει μπροστά από την εικόνα της παναγίας στο πανηγύρι της εκκλησίας.

Λίμνη Άβυθος, η λίμνη αυτή δεν έχει πάτο. Έχουν γίνει αμέτρητες προσπάθειες να βρουν το βυθό της λίμνης αλλά χωρίς επιτυχία.

Μαρκόπουλο, κάθε χρόνο, μια εβδομάδα πριν τις 15 Αυγούστου, εμφανίζονται στην περιοχή γύρω από την εκκλησία της Παναγίας μικρά φιδάκια τα οποία μετά το τέλος του εορτασμού εξαφανίζονται.